O Udruzi 142. brigade HV - Drniš

Udruga 142 brigade HV je nevladina, neprofitna, izvanstranačka, dragovoljna organizacija proizašla iz Domovinskog rata. Sjedište Udruge je u Drnišu na adresi Josipa Kosora 4, a ista okuplja bivše pripadnike 142 brigade, 142 domobranske pukovnije, Domobranske bojne Drniš i Domobranske bojne Knin.

Udrugu 142. brigade HV-e osnovao je 27. rujna 2011. godine incijativni odbor sastavljen redom od Ratnih zapovjednika ranga brigade, bojne, diviziona te drugih pripadnika koji su tijekom domovinskog rata obnašali najodgovornije dužnosti u navedenim postrojbama.

Temeljni programski ciljevi Udruge su kontuirana briga o imenu i djelu gore navedenih postrojbi, čuvanje uspomene na Domovinski rat i junačka djela Hrvatskih branitelja, zaštita časti i dostojanstva poginulih u Domovinskom ratu, i dr.

Budući da Udruga do 07. lipnja 2013. godine nije imala prostorije za rad, uglavnom smo se bazirali na obilježavanje bitnih događaja vezanih uz stvaranje slobodne Hrvatske te na obilježavanje godišnjica naše postrojbe. Tijekom studenog i prosinca 2012. godine organizirali smo i proveli 20. godišnjicu osnutka 142 brigade HV.

07.lipnja 2013. godine započeli smo sa radom Ureda Udruge koji je organiziran ponedjeljkom i srijedom od 09.00 h do 12.00 h te petkom od 17.00 do 19.00 h.

Svi pripadnici gore navedenih postrojbi mogu se učlaniti u Udrugu 142. brigade te postati redovni članovi iste na način da osobno dođu u ured Udruge i popune pristupnicu ili da istu popune na službenim stranicama Udruge te nam je dostave putem e-maila. Građani koji su na poseban način podupirali gore navedene postrojbe tijekom domovinskog rata (medicinsko osoblje, pripadnici kriznih stožera, civilne zaštite i drugi) mogu postati počasni članovi Udruge 142 brigade HV-a, (ne mogu birati niti biti birani u tijela Udruge).